Nasza Historia

Nasza tradycja sięga 1978 roku gdy to Mistrz Piekarski Rufin Borys wraz ze swoją ukochaną małżonką Stefanią otworzył pierwszą piekarnię w punkcie przy ul. Panewnickiej 100 w Katowicach. Od tamtej pory nasze wyroby zdobywały uznanie wśród coraz większego grona smakoszy pieczywa, a życie rodziny Borys związało się na zawsze z produkcją pieczywa. Tradycyjne receptury i miłość do pieczywa przekazywane były z pokolenia na pokolenie. W 1991 roku rodzinną profesję przejął syn Stefan Borys, również Mistrz Piekarski, wraz ze swoją małżonką Barbarą, a obecnie swoją przygodę z rodzinną firmą rozpoczyna już 3 pokolenie piekarzy.

Rozwój piekarni

Lata 90 to okres dynamicznego rozwoju Piekarni Borys. Otwierane były kolejne punkty sprzedaży, a do asortymentu zostały wprowadzone ręcznie wyrabiane wyroby cukiernicze. Z upływem lat duże inwestycje pozwoliły wdrożyć innowacyjne rozwiązania technologiczne, dzięki którym jakość naszych wypieków jest w pełni powtarzalna i niezmienna od lat. Zaufanie, którym darzyli nas nasi klienci, pozwoliło na wybudowanie w 2010 roku nowoczesnego zakładu produkcyjnego przy ul. Panewnickiej 224 w Katowicach. Od 2011 roku prowadzimy w naszej siedzibie również działalność gastronomiczną pod szyldem Bistro Piekarnia. Cieszące się dużą popularnością Bistro zostało powiększone w 2016 roku i obecnie mieści ponad 70 osób na raz.

Dzisiaj

Piekarnia Cukiernia Borys stawia przede wszystkim na jakość oferowanych produktów. Szeroka gama asortymentu opiera się na 40-letnim doświadczeniu. Pozwala to na zachowanie wysokiej jakości i oryginalnego smaku wyrobów. To co nas wyróżnia to pielęgnowana od najmłodszych lat tradycja oraz rzemiosło i pasja przekazywana z pokolenia na pokolenie, dzięki którym smak naszych wyrobów jest wyjątkowy.

Nasze Produkty